Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ρακή ψημένη

Υλικά
1 lt ρακή
1 ποτήρι νερό
1 κ. τσ. μέλι
1 κ. τσ. καστανή ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
3 γαρίφαλα
3 σπόρια κάρδαμο
1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το νερό μαζί με τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε να πάρει μια βράση η ρακή μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι. Σουρώ-νουμε το μείγμα του νερού και το προσθέτουμε στο μείγμα της ρακής. Αφήνουμε να πάρει μια με δυο βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς γεμίζουμε τα μπουκάλια μας και τα κλείνουμε όταν κρυώσει τελείως το περιεχόμενο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου