Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Στριφτή μηλόπιτα

Υλικά
600 γρ. μήλα καθαρισμένα
1 κ.τσ. χοντροκομμένα καρύδια
1 κ.τσ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1,5 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 συσκευασία χωριάτικα φύλλα

για το σιρόπι
2 φλ. τσ. νερό
2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα μήλα. Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο. Στη στενή πλευρά του φύλλου τοποθετούμε κουταλιές από τη γέμισή μας αφήνοντας αριστερά και δεξιά κενό. Ρολάρουμε μια φορά το φύλλο και καλύπτουμε έτσι τη γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε να ρολάρουμε το φύλλο χωρίς να το σφίγγουμε. Πριν κλείσουμε το ρολό μας αλείφουμε την ελεύθερη άκρη με βούτυρο. Τοποθετούμε το ρολό μας σε λαδωμένη λαμαρίνα. Η τοποθέτηση γίνεται με τέτοιο τρόπο που να θυμίζει σαλίγκαρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Κόβουμε τα ρολά σε τεμάχια της αρεσκείας μας. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμα-σμένο φούρνο στους 180C για 20΄. Όταν βγάλουμε την πίτα από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και αφού πάρουν μια με δυο βράσεις αποσύ-ρουμε. Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι στα κρύα κομμάτια της πίτας. Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και μετά σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου