Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Γιουβαρλάκια

Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 αβγό
1/4 φλ. τσ. νερό
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φλ. τσ. ζωμός κρέατος ή νερό
11/2 κ. σ. αλεύρι
ελαιόλαδο
3 κ. σ. ρύζι γλασέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το αβγολέμονο  
2 αβγά
1 λεμόνι (χυμός)


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το νερό, το αβγό ελαφρά χτυπημένο, τον μαϊντα-νό και το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε και το καβουρδίζουμε για 1΄. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο τα γιουβαρλάκια. Προσθέτουμε το ζωμό. Βράζουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αβγολέμονο. Προσθέτουμε το αβγολέμονο στα γιουβαρλάκια και κουνάμε την κατσα-ρόλα να πάει παντού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου