Υλικά: 2 κανονικά αγγούρια
1 κεσεδάκι γιαούρτι χωρίς πέτσα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200 ml γάλα φρέσκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 κλαδάκια δυόσμου
4 κ. σ. χυμό λεμονιού
αλάτι και λευκό πιπέρι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τ' αγγούρια και αφαιρούμε τους σπόρους, αν υπάρχουν. Βάζουμε στο μπλέ-ντερ τ' αγγούρια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και το γάλα και τα πολτοποιούμε. Αδειά-ζουμε το μείγμα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρισμα. Σερβίρουμε τη σούπα μας σε μεγάλα μπολ και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου