Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κρύα σούπα με αγγούρι

Υλικά: 2 κανονικά αγγούρια
           1 κεσεδάκι γιαούρτι χωρίς πέτσα
           1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
           200 ml γάλα φρέσκο
           2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
           3-4 κλαδάκια δυόσμου
           4 κ. σ. χυμό λεμονιού
           αλάτι και λευκό πιπέρι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τ' αγγούρια και αφαιρούμε τους σπόρους, αν υπάρχουν. Βάζουμε στο μπλέ-ντερ τ' αγγούρια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο και το γάλα και τα πολτοποιούμε. Αδειά-ζουμε το μείγμα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρισμα. Σερβίρουμε τη σούπα μας σε μεγάλα μπολ και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου