Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Πρασόρυζο

Υλικά: 700 γραμ. πράσα
            1 φλ. τσ. ρύζι για πιλάφι
            1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
            1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
            1 φλ. τσ. ντομάτα ψιλοκομμένη
            1 κ. γλ. ντοματοπολτό
            1 φλ. καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
            αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα πράσα από τις ρίζες και τις πράσινες άκρες. Τα κόβουμε σε μεγάλες ρο-δέλες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μείνει μόνο το λάδι και τα λα-χανικά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώ-σει τελείως. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το ντοματοπολτό διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό. αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα. Δύο λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου