Υλικά
11/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
250 γρ. φέτα μαλακή
300 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ξίδι
αλάτι, πιπέρι
250 γρ. φέτα μαλακή
300 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ξίδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Ψήνουμε τις πιπεριές για 15 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε ολόκληρες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και το μισό ελαιόλαδο και σε ένα άλλο μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το δυόσμο ή βασιλικό, το ξίδι και λίγο αλατοπίπερο.
Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με πλαστική μεμβράνη. Καλύπτουμε τη βάση με τις ψημένες πιπεριές, από πάνω πασπαλίζουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και στη συνέχεια με μια λεπτή στρώση από το μείγμα με τα τυριά. Συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε με πιπεριές.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 6-7 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τις πιπεριές με μια πράσινη σαλάτα.
Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις πιπεριές τις βάζουμε ζεστές μέσα σε μια πλαστική σακούλα και την δένουμε. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε. Για πικάντικη κρέμα τυριού χρησιμοποιώ Βέρο Κρητικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου