Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Χοιρινό με σάλτσα από ρόδια

Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο μερίδες
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. ξανθές σταφίδες
μερικά γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ. σ. ξίδι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1/2 φλ. κρ. κόκκινο κρασί
3 ρόδια ξεσπυριασμένα
1 φλ. τσ. χυμό πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού και το ξίδι. Μόλις εξατμιστούν, ρίχνουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος -πριν από ένα τέταρτο περίπου- ρίχνουμε τα ρόδια και τις σταφίδες. Μόλις δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου