Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ρεβίθια λεμονάτα με μυρωδικά και μπακαλιάρο

 Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. ζεστό νερό
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
χυμός από 3 λεμόνια
1 1/2 κ. σ. αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
1 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι
4 ξαρμυρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου
   (περίπου 1 κιλό)

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό. Την επομένη τα βράζουμε σε άφθονο νερό (χωρίς αλάτι) για περίπου 1 1/2 ώρα. Μπορούμε να τα δοκιμάσουμε και στην 1 ώρα γιατί ο χρόνος βρασμού εξαρτάται και από την ποιότητα των ρεβιθιών. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα ρεβίθια, πιάνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και την κουνάμε κυκλικά. Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
    Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό των λεμονιών με το αλεύρι και το προσθέτουμε κυκλικά στο φαγητό. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα για να χυλώσουν ομοιόμορφα τα υγρά χωρίς να χαλάσουμε τα φιλέτα του ψαριού

Εναλλακτικό μούλιασμα ρεβιθιών: Για πιο γρήγορα μπορούμε να τα βράσουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και να τα κατεβάσουμε από τη φωτιά μόλις πάει να κοχλάσει το νερό. τα αφήνουμε στη σκεπασμένη κατσαρόλα για 1 ώρα. Είναι έτοιμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου