Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σμυρναίικα κουλουράκια

Υλικά
640 γρ. βούτυρο γάλακτος
450 ζάχαρη
4 κρόκοι αβγών
220 ml γάλα χλιαρό
180 ml χυμό πορτοκαλιού
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1500 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με ένα φλιτζάνι από το μετρημένο αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα με όλα τα υγρά και δουλεύουμε καλά να ενωθούν. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30-40 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάθουμε κορδόνια. Βάζουμε τρία κορδόνια παράλληλα, ενωμένα, και τσιμπάμε τις άκρες τους να γίνουν σαν βαρκούλα. Τα βάζουμε σε λαδωμένα ταψιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τ' αλείφουμε με ένα αβγό που το έχουμε ανακατέψει με 2 κ.σ. γάλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου