Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Λαμπροκούλουρα

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
400 γρ μαργαρίνη
400 γρ. ζάχαρη
150 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
4 αβγά
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γ. σόδα
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Σε βαθύ  μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με την μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη σε μισό φλιτζανάκι του καφέ νερό, τις βανίλιες  και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πά-ουντερ.  Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική και εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλού-ρια μας και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Αν θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό. Τα ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 200C για μισή ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου