Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Υλικά
2 κιλά αλεύρι αλατίνη
1/2 κιλό βούτυρο
1/2 κιλό ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιών (περίπου 3 πορτοκάλια)
1 κ.γ. κοφτό σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
Χτυπάμε σ' ένα μπολ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10 λεπτά. Χτυπάμε το αυγό και το ρίχνουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, τη σόδα, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε σε λαδωμένα ταψιά. Ψήνουμε σε χαμηλά φωτιά για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου