Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σούπα κολοκυθάκια με γιαούρτι

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα στη μέση κατά μήκος
   και σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φ.τ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 1/2 φ.τ. ζωμό λαχανικών
1/2 φ.τ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας. Βάζουμε στην κατσα-ρόλα και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 15 λε-πτά, να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Λιώνουμε τη σούπα μας σε μπλέντερ και καθώς γυρίζει το μο-τέρ προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλατοπίπερο. Αν η σούπα μας είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο ζω-μό. Σερβίρουμε και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου