Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ζύμη σαν κουρού

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο 
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το βούτυρο και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια και με αργές κινήσεις μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Τη διπλώνουμε σε μεμβράνη και την αφή-νουμε να ξεκουραστεί για 20΄. Είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε είτε ως φύλλο σε πίτες είτε ως βάση σε αλμυρές τάρτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου