Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Χουρμαδοπιτάκια

Υλικά
1 δόση ζύμη σαν κουρού (βλέπε ζύμες)

για τη γέμιση
250 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
100 γρ. αμύγδαλα
1 κ. σ. ζάχαρη
1 ποτηράκι του λικέρ λικέρ της αρεσκείας μας
λίγη κανέλα 


Εκτέλεση
Κόβουμε στο multi τα αμύγδαλα μαζί με τους χουρμάδες. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προ-σθέτουμε τη ζάχαρη, το λικέρ και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο και κόβουμε με τσέρκι κομμάτια μέχρι ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουμε στο κέντρο με κουταλάκι τη γέμισή μας. Κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και πιέζουμε να ενωθούν οι άκρες. Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδωμένα ταψιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου