Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Κολοκυθάκια Capraccio

Υλικά
1/2 κιλό μικρά τρυφερά κολοκυθάκια
6 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
αλάτι
ξύσμα από πικάντικη γραβιέρα

Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Πλένουμε το δυόσμο και αφαιρούμε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε εξαιρετικά λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε πιατέλα έτσι που η μία να καλύπτει ελαφρά την άλλη, σαν να ήταν λέπια ψαριού. Βάζουμε τα φυλλαράκια του δυόσμου το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε σε λεπτές λουρίδες. Χτυπάμε μαζί το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κουκουνάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά έτσι ώστε να ανακατευτούν οι γεύ-σεις και να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Βάζουμε από πάνω το ξύσμα τυριού και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου