Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα με κάστανα και μανιτάρια

Υλικά
500 γρ. μανιτάρια 
200 γρ. κάστανα βρασμένα
1 μικρό κεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 λίτρο ζωμό κότας
25 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε σκόνη
4 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας από την επιφανειακή φλούδα και αφαιρούμε τα ποδαράκια τους. Εάν δεν έχουμε πάρει έτοιμα βρασμένα κάστανα, καθαρίζουμε τα βρασμένα κάστανα. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο λάδι για 2΄το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ακόμη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφού δυναμώσουμε τη φωτιά σοτάρουμε για 5΄. Ρίχνουμε τα κάστανα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄. Ρίχνουμε τη σούπα μας σταδιακά σε μπλέντερ και χτυπάμε. Αφού έχουν λιώσει τα υλικά μας τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη. Βράζουμε για 5΄σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου