Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Γουρουνόπουλο με τραγανή πέτσα

Υλικά
 ένα κομμάτι χοιρινό με πέτσα
 λάδι
 αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε πολύ καλά το χοιρινό,  το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε στη χούφτα μπόλικο λάδι και αλάτι. Με το μείγμα περνάμε την πλευρά του χοιρινού που έχει την πέτσα. Τοποθετούμε στο ταψί κληματόβεργες σε οριζόντιες και κάθετες σειρές. Αν δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα τοποθετούμε μια σχάρα. Βάζουμε επάνω το χοιρινό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C. Οι ώρες ψησίματος είναι ανάλογες με τα κιλά του κρέατος. Συνήθως η αντιστοιχία είναι 1 κιλό κρέατος 1 ώρα ψησίματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου