Υλικά
2 καρότα
2 καρότα
1/4 κόκκινο λάχανο
1 ματσάκι λάπατα
κουκουνάρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
ελαιόλαδο
κρέμα βαλσάμικου ξιδιού
κρέμα βαλσάμικου ξιδιού
Doritos τυριού
μαύρη ζάχαρη
κόκκοι κύμινο
κόκκοι μάραθου
μουστάρδα
αποξηραμένα άνθη πορτοκαλιάς
ξύσμα, χυμό, ψιλοκομμένες φλούδες ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τα λάπατα. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τους κόκκους μάραθου και κύμινου. Χα-μηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με τη σειρά τις φλούδες του πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, τα άνθη πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε το χυμό του πορ-τοκαλιού με τη μουστάρδα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο για να δέσει η σάλτσα. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε με τη σειρά το λάχανο, τα καρότα, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια τα doritos και τα λάπατα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την κρέμα του βαλσάμικου και τα κουκουνάρια.
Πλένουμε και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα καρότα. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τα λάπατα. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τους κόκκους μάραθου και κύμινου. Χα-μηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε με τη σειρά τις φλούδες του πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, τα άνθη πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε το χυμό του πορ-τοκαλιού με τη μουστάρδα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο για να δέσει η σάλτσα. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε με τη σειρά το λάχανο, τα καρότα, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια τα doritos και τα λάπατα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την κρέμα του βαλσάμικου και τα κουκουνάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου