Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μελιτζάνα με μοτσαρέλα και κόκκινη πιπεριά

Υλικά: 2 μικρές μελιτζάνες
           2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες
           125 ml ελαιόλαδο
           250 γραμ, μοτσαρέλα
           70 γραμ. τυρί προβολόνε τριμμένο
           2 κ.γ. θυμάρι
           1 κ.σ. βασιλικό χοντροκομμένο
           αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
           αλεύρι για αλεύρωμα

Εκτέλεση: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1,5 εκ., τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για 30΄. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε τις πιπεριές, με τη φλούδα προς τα πάνω, κάτω από καυτό γκριλ, ώσπου να μαυρίσει η φλούδα τους και να γεμίσει φουσκάλες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε πλαστική σακούλα και τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τις πιπεριές περίπου στο ίδιο μέγεθος με τις μελιτζάνες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε πιπέρι στο αλεύρι και αλευρώνουμε τις μελιτζάνες. Τις τηγανίζουμε λίγες λίγες για 6΄περίπου, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Κόβου-με τη μοτσαρέλα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί. Τοποθετούμε 4 φέτες μελι-τζάνας στο ταψί και βάζουμε από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα, λίγο τριμμένο προβολόνε και ένα κομ-μάτι πιπεριά. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγο θυμάρι και βασιλικό. Επαναλαμβάνουμε άλ-λη μια φορά την ίδια διαδικασία και στην κορυφή σκορπίζουμε το υπόλοιπο προβολόνε. Έτσι έχουμε ένα σάντουιτς. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε σάντουιτς μια οδοντογλυφίδα για να συγκρατηθούν τα υλικά. Ψήνουμε για 35΄μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει η επιφάνειά τους. Τα σερβίρουμε αφαιρώντας την οδοντογλυφίδα και όσο είναι ζεστά ακόμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου