Υλικά
1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
200 γρ, βούτυρο Lurpak soft ανάλατο
8 ροδέλες μήλου
4 αβγά
140 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γάλα
60 γρ. ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε τις ροδέλες μήλου σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε δίσκους μεγαλύτερους από τις ροδέλες του μήλου.Πασπαλίζουμε τις ροδέλες μήλου με κανέλα. Αλεί-φουμε με βούτυρο το ψωμί μας και κάνουμε σάντουιτς μήλου. Λιώνουμε το βούτυρο και χρησιμοποιούμε μόνο το καθαρό βούτυρο που ανεβαίνει στην επιφάνεια. Χτυπάμε ελαφρώς το γάλα, τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Βουτάμε τα σάντουιτς στο μείγμα των αβγών και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2΄από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε τα ψωμάκια σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
200 γρ, βούτυρο Lurpak soft ανάλατο
8 ροδέλες μήλου
4 αβγά
140 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γάλα
60 γρ. ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε τις ροδέλες μήλου σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε δίσκους μεγαλύτερους από τις ροδέλες του μήλου.Πασπαλίζουμε τις ροδέλες μήλου με κανέλα. Αλεί-φουμε με βούτυρο το ψωμί μας και κάνουμε σάντουιτς μήλου. Λιώνουμε το βούτυρο και χρησιμοποιούμε μόνο το καθαρό βούτυρο που ανεβαίνει στην επιφάνεια. Χτυπάμε ελαφρώς το γάλα, τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Βουτάμε τα σάντουιτς στο μείγμα των αβγών και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2΄από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε τα ψωμάκια σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου