Υλικά
36 σαβαγιάρ
750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 κρόκοι αβγού
100 γρ. ζάχαρη
80 ml κρασί Marsala
150 ml καφέ espresso, δυνατό χαράνι, (3 espresso lungo)
1/4 κ.γ. αλάτι
150 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ. πούδρα κακάο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τρεις espresso lungo και τους ρίχνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει το υγρό μας και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους και μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί μας και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το τυρί και να είναι παχύρρευστο. Προσθέτουμε το αλάτι, δύο κουτα-λιές από το μείγμα καφέ-κρασιού και την κρέμα γάλακτος και χτυπώντας με το σύρμα τα φέρνουμε σε μια σχετικά ρευστή υφή.Η κρέμα είναι έτοιμη.
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο σκεύος. Παίρνουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε στιγμιαία στο μείγ-μα κρασιού-καφέ, ώστε το υγρό να απορροφηθεί κατά 1/3 του ύψους τους.και τα τοποθετούμε στοι-χισμένα μέσα στο σκεύος. Αφού καλυφθεί η επιφάνεια με ένα κουτάλι μουλιάζουμε με φειδώ και την επάνω πλευρά τους. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και ισιώνουμε να καλύψουμε την επιφάνεια. Επανα-λαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κι με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και κρέμα. πασπαλίζουμε με την πούδρα κακάο. Κλείνουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες.
36 σαβαγιάρ
750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 κρόκοι αβγού
100 γρ. ζάχαρη
80 ml κρασί Marsala
150 ml καφέ espresso, δυνατό χαράνι, (3 espresso lungo)
1/4 κ.γ. αλάτι
150 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ. πούδρα κακάο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τρεις espresso lungo και τους ρίχνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει το υγρό μας και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους και μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί μας και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το τυρί και να είναι παχύρρευστο. Προσθέτουμε το αλάτι, δύο κουτα-λιές από το μείγμα καφέ-κρασιού και την κρέμα γάλακτος και χτυπώντας με το σύρμα τα φέρνουμε σε μια σχετικά ρευστή υφή.Η κρέμα είναι έτοιμη.
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο σκεύος. Παίρνουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε στιγμιαία στο μείγ-μα κρασιού-καφέ, ώστε το υγρό να απορροφηθεί κατά 1/3 του ύψους τους.και τα τοποθετούμε στοι-χισμένα μέσα στο σκεύος. Αφού καλυφθεί η επιφάνεια με ένα κουτάλι μουλιάζουμε με φειδώ και την επάνω πλευρά τους. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και ισιώνουμε να καλύψουμε την επιφάνεια. Επανα-λαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κι με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και κρέμα. πασπαλίζουμε με την πούδρα κακάο. Κλείνουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου