Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι ή ελιά) κομμένο σε μερίδες
1/2 φ.τ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
2-3 πατάτες χοντροκομμένες
3 κλωνάρια σέλινο ή 1 κλωνάρι σέλερι χοντροκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού
καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (πραιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε 1 1/2 λίτρο νερό αλατισμένο και προσθέτουμε το κρέας.Το ξαφρίζουμε καλά και όταν σταματήσει να αφρίζει, ρίχνουμε το λάδι, την ντομάτα και τα κρεμμύδια. Βράζουμε για 35 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο ή το σέλερι και συνεχίζουμε το βράσιμο για τουλάχιστον 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά. Αν χρεισαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα, προσθέτουμε μπόλικο λεμόωι και αν θέλουμε μπούκοβο και σερβίρουμε.
1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι ή ελιά) κομμένο σε μερίδες
1/2 φ.τ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
2-3 πατάτες χοντροκομμένες
3 κλωνάρια σέλινο ή 1 κλωνάρι σέλερι χοντροκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού
καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (πραιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε 1 1/2 λίτρο νερό αλατισμένο και προσθέτουμε το κρέας.Το ξαφρίζουμε καλά και όταν σταματήσει να αφρίζει, ρίχνουμε το λάδι, την ντομάτα και τα κρεμμύδια. Βράζουμε για 35 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο ή το σέλερι και συνεχίζουμε το βράσιμο για τουλάχιστον 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά. Αν χρεισαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα, προσθέτουμε μπόλικο λεμόωι και αν θέλουμε μπούκοβο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου