Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 χτυπημένο αυγό
150γρ.-200γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
πιπέρι χοντροτριμμένο
Εκτέλεση
Απλώνουμε την σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα και την ανοίγουμε λίγο ακόμη με τον πλάστη. Αλείφουμε την σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό. πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με μπόλικο τυρί και στη συνέχεια με πιπέρι. Διπλώνουμε τις δύο κάθετες πλευρές της σφολιάτας προς τα μέσα, πρώτα τη μία και μετά την άλλη, ώστε να συναντηθούν στο κέντρο. Αλείφουμε πάλι με χτυπημένο αυγό. Ξαναδιπλώνουμε τις δύο κάθετες πλευρές προς τα μέσα και ανεβάζουμε το ένα ρολό πάνω στο άλλο. Κόβουμε σε κάθετες φέτες το ρολό, απλώνουμε την κάθε φέτα οριζόντια στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε την κομμένη πλευρά με το υπόλοιπο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-23 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
1 φύλλο σφολιάτας
1 χτυπημένο αυγό
150γρ.-200γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
πιπέρι χοντροτριμμένο
Εκτέλεση
Απλώνουμε την σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα και την ανοίγουμε λίγο ακόμη με τον πλάστη. Αλείφουμε την σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό. πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με μπόλικο τυρί και στη συνέχεια με πιπέρι. Διπλώνουμε τις δύο κάθετες πλευρές της σφολιάτας προς τα μέσα, πρώτα τη μία και μετά την άλλη, ώστε να συναντηθούν στο κέντρο. Αλείφουμε πάλι με χτυπημένο αυγό. Ξαναδιπλώνουμε τις δύο κάθετες πλευρές προς τα μέσα και ανεβάζουμε το ένα ρολό πάνω στο άλλο. Κόβουμε σε κάθετες φέτες το ρολό, απλώνουμε την κάθε φέτα οριζόντια στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε την κομμένη πλευρά με το υπόλοιπο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-23 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου