Υλικά
1 κιλό κιμά
1/4 φ.τ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φ.τ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1/2 φ.τ. τρίμματα ψίχας ψωμιού
1/2 φ.τ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 κ.σ. μάραθο
1 αυγό
1/2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι
για τη γέμιση
1/2 κιλό κασέρι κομμένο σε κύβους
για το πανάρισμα
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
2 κρόκους αυγού
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά, την κεφαλογραβιέρα, το κρεμμύδι, το ψωμί, το σκόρδο, το μάραθο, το ξύσμα λεμονιού, το αβγό και το αλατοπίπερο μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. Βάζουμε σε κάθε κεφτεδάκι από ένα κύβο κασεριού. πανάρουμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά. τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά.
1 κιλό κιμά
1/4 φ.τ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φ.τ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1/2 φ.τ. τρίμματα ψίχας ψωμιού
1/2 φ.τ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 κ.σ. μάραθο
1 αυγό
1/2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι
για τη γέμιση
1/2 κιλό κασέρι κομμένο σε κύβους
για το πανάρισμα
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
2 κρόκους αυγού
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά, την κεφαλογραβιέρα, το κρεμμύδι, το ψωμί, το σκόρδο, το μάραθο, το ξύσμα λεμονιού, το αβγό και το αλατοπίπερο μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. Βάζουμε σε κάθε κεφτεδάκι από ένα κύβο κασεριού. πανάρουμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά. τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου