Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Πατατόπιτα με κασέρι και κύμινο

Υλικά
2 φύλλα ζύμης σαν κουρού (βλ. ζύμες)
 μπορούμε να χρηιμοποιήσουμε έτοιμα φύλλα
1,5 κ. πατάτες
2/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
400 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
200 ml γάλα
5 αβγά
1/2 κ.γ. κύμινο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε περνώντας τες από το μύλο λαχανικών. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ξανθύνει, το ρίχνουμε στις λιωμένες πατάτες, προσθέτουμε τα τυριά,το γάλα,τα αβγά, το λάδι,το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε καλά. Προθερ-μαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αλείφουμε το ταψί με λάδι και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με λάδι.Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου