Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τυρόπιτα

Υλικά
1 δόση ζύμη σαν κουρού (βλέπε ζύμες)
   ή έτοιμη ζύμη σφολιάτας
400 γρ. φέτα θριμματισμένη
250 γρ. ανθότυρο θριμματισμένο
200 γρ. μίγμα κίτρινων τυριών σε τρίμμα
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ ξερός δυόσμος
λίγο λάδι για άλειμμα

Εκτέλεση
Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τη φέτα το ανθότυρο και τα κίτρινα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον ξερό δυόσμο. Ανακατεύουμε. Χτυπάμε το αβγό και το προσθέτουμε στο μίγμα μας. Προσθέτουμε και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο της ζύμης. Ρίχνουμε το μίγμα της πίτας και στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της ζύμης. Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνειας και χαράσουμε ελαφρώς την πίτα μας, Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180C φούρνο για 45΄ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου