Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Μελιτζανότουρτα

 
Υλικά
350 γρ. πένες βρασμένες
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 μελιτζάνες 
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο σέλινο ψιλικομμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη τις βρασμένες πένες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, έτσι που να έχουμε μεγάλες μακρόστενες φλούδες. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ζεματάμε τις μελιτζάνες και τις φλούδες για 5 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φλούδες και τις μελιτζάνες.
    Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα και την αλείφουμε με λάδι. Στρώνουμε τις φλούδες με την εξωτερική τους πλευρά προς τα κάτω και τις άκρες τους να να γυρίζουν λίγο έξω από τη φόρμα. Καλύπτουμε όλο τον πάτο της φόρμας. Στρώνουμε μια σειρά με μελιτζάνες. Αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη. Στο τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το σέλινο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη λεκάνη με τις πένες. Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε χτυπημένο το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τις πένες μας στη φόρμα. Αφού τις στρώσουμε για να έχουμε μια ομοιόμορφη επιφάνεια στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες. Στη συνέχεια γυρίζουμε τις άκρες από τις μελιτζάνες που εξέχουν και φυλακίζουμε τις μελιτζάνες. 
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C και ψήνουμε την τούρτα μας στη μεσαία θέση για 20 λεπτά. Όταν την βγάλουμε την γυρίζουμε ανάποδα σε πιατέλα. Στην εμφάνιση θυμίζει τούρτα σοκολάτας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου