Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Μπιφτέκια με φασόλια

 Υλικά

500 γρ. φασόλια χάντρες
2 μέτρια καρότα καθαρισμένα ολόκληρα
4 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα τους
1 δαφνόφυλλο
1 αυγά
2 πατάτες βρασμένες , λιωμένες με το πιρούνι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ντοματοπολτες
λίγο αλάτι
1 φλ. τσ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα και σε άφθονο νερό βράζουμε τα φασόλια, τα καρότα, το σέλινο και το δαφνόφυλλο. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε 30 λεπτά βρασμού αφαιρούμε τα καρότα, το σέλινο, το δαφνόφυλλο και σουρώνουμε τα φασόλια.
    Πολτοποιούμε το 1/3 των ζεστών φασολιών στο μούλτι και βάζουμε τον πουρέ σε βαθιά λεκάνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φασόλια, τα καρότα, το σέλινο ψιλοκομμένο, τον πελτέ, το αλάτι, το μαϊντανό, τα αυγά και τις λιωμένες πατάτες.
    Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο μείγμα των φασολιών. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας, όπως τον κανονικό κιμά.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε 15-20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου