Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Τάρτα με λιαστή ντομάτα, δυόσμο και γιαούρτι

Υλικά
1 φύλλο ζύμης σαν κουρού (βλέπε ζύμες)
500 γρ. αγελαδινό γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. πικάντικη φέτα χοντροθρυμματισμένη
 250 γρ. ανθότυρο χοντροθρυματισμένο
3 αβγά
8 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι 
   τους και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα. Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης και τρυπάμε με  πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα τυριά, τα αβγά, τις λιαστές ντομάτες και το δυόσμο. Αν θέλουμε ένα λείο αποτέλεσμα μπορούμε να χτυπήσουμε το γιαούρτι, τα τυριά και τα αβγά στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο τις ζύμης. Στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου