Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μπουρέκια με παστουρμά

Υλικά
6 φύλλα κρούστας
12 λεπτές φέτες παστουρμά
6 φέτες κίτρινο τυρί τύπου τσένταρ ή κασέρι
200 γρ. φέτα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση 
Ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα σε ένα πάγκο. Κατά μήκος της μεγάλης τους πλευράς στρώνουμε μια σειρά από μονές φέτες παστουρμά. Διπλώνουμε. Στην επόμενη σειρά του φύλλου στρώνουμε κατά μήκος μια ανάλογη σειρά κίτρινου τυριού. Ξαναδιπλώνουμε. Στην επόμενη σειρά στρώνουμε τη φέ-τα με το μαϊντανό και διπλώνουμε ξανά. Τώρα έχουμε ένα μακρόστενο φαρδύ μπαστούνι. Προθερ-μαίνουμε το φούρνο στους 200C. Αλείφουμε με λάδι το ταψί. Τοποθετούμε τα μπαστούνια μας στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο ή βούτυρο. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδο-κοκκινίσει το φύλλο. Τα κόβουμε σε κομμάτια, όσο μεγάλα μας αρέσει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου