Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αυγοκούλουρα

Υλικά
1 κιλό αλεύρι Νο2, μαλακό
160 γρ. βούτυρο
340 γρ. ζάχαρη
14 γρ. αμμωνία
3 βανίλιες
μισό φλ. του καφέ γάλα

Εκτέλεση
Σ' ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα μείγμα αφράτο και σχεδόν άσπρο. Χωρίζουμε τ' ασπράδια από τους κρόκους των αβγών. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε. Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών στο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προ-σθέτουμε την αμμωνία, την οποία έχουμε διαλύσει στο γάλα, τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη μου να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Λαδώνουμε πολύ ελαφρά τα ταψιά μας και πλάθουμε τα κουλούρια μας στο σχήμα που επιθυμούμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Αν  επιθυμούμε πριν το ψήσιμο αλείφουμε την επιφάνειά τους με αβγό ή ζάχαρη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου