Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μιλφέιγ με χαλβά

Υλικά
250 γρ. χαλβά του μπακάλη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. λικέρ Τία Μαρία
σφολιάτα
βούτυρο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Κόβουμε τη σφολιάτα σε κομμάτια  φάρδους 10 εκ. και μήκους 40 εκ. Αλείφουμε μια λαμαρίνα με βούτυρο, τοποθετούμε τα κομμάτια σφολιάτας και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Στο μπλέντερ του μίξερ λιώνουμε το χαλβά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το χαλβά, τη σαντιγύ και το λοκέρ. Αφήνουμε τη σφολιάτα να κρυώσει. Αλείφουμε το ένα φύλλο με την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε ξανά με την κρέμα.Τρίβουμε το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας και με τα τρίμματα σκεπάζουμε το μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.