Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ψητή κολοκύθα με μανιτάρια και κρεμμύδια

Υλικά
1 κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 
12 μεγάλα κρεμμύδια τεμαχισμένα
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1/3 και 1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Σε ένα πυρέξ ανακατεύουμε τα λαχανικά με το 1/4  της κούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε για μία ώρα , μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Ανακατεύουμε κάθε είκοσι λεπτά για να πετύχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο. Ενώ τα λαχανικά μας ψήνονται ανακατεύουμε το 1/3 της κούπας ελαιόλαδο με το ξίδι και το αλατοπίπερο. Όταν τα λαχανικά μας ψηθούν ρίχνουμε τη σάλτσα , ανακατεύουμε και σερβίρουμε.