Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
2 μεγάλα μαρούλια
2 ματσάκια άνιθο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι του κρσιού λευκό κρασί
1 αβγό
1 λεμόνι
λίγο λάδι
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο και βράζουμε για 15΄. Κόβουμε τα μαρούλια σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε λίγο λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το κοτόπουλο για λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνιθο σιγά σιγά και προσθέτουμε και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά. Φτιάχνουμε το αβγολέμονο και προσθέτουμε στη σούπα μας.