Υλικά
πατάτες
ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
πιπέρι
μείγμα καρυκευμάτων
Εκτέλεση
Χτυπάμε σ' ένα γουδί δενδρολίβανο, κόκκους κόλιανδρου, ρίγανη και θρούμπι μέχρι να γίνουν σκό-νη. Αδειάζουμε σε μπολάκι και προσθέτουμε καπνιστή πάπρικα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κό-βουμε σε 8 κομμάτια την καθεμία. Τις βάζουμε σε ταψί και τους ρίχνουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για να πάει το ελαιόλαδο σε όλες τις πατάτες. Ρίχνουμε χοντρό αλάτι, πιπέρι και το μείγμα μας. Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τις πατάτες που έχουμε. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερ-μασμένο φούρνο στους 170C. Δοκιμάζουμε με πιρούνι και αν οι πατάτες είναι έτοιμες ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200C μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές.